Sallys valpar

Sallys valpar

Sally skall få valpar

Här skall ni få följa mig och mina valpar.

Valpar igen.

Valparna är här!Skapad av fia fre, september 09, 2011 14:08:26
Nu efter ett och ett halvt år så skall jag ha valpar igen :-) Den här gången kan ni följa mig och mina valpar på http://sallysvalpar.blogspot.com/.Vi ses där!

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post29

Dagen efter...

Valparna är här!Skapad av fia lör, maj 15, 2010 17:53:36

Vi vilar ut. Och skurar. Hoppas alla mina bebisar har det bra. Kram.

 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post28

Imorgon!

Valparna är här!Skapad av fia fre, maj 14, 2010 00:48:33
Mycket hjälpsam Bob. Nu vet ni att han bla.a kan gräva, och äta upp trädgårdsväxter.
Tror att det är Tico som har gjort ett mycket fint hål i grusgången...


Imorgon får ni dom, men idag har dom grävt i trädgården! Jag har aldrig grävt så mycket, men mina ungar, vilka små mingrävare dom är! Farligt är det, mattes spade är stor och tung och vass. Men det gick bra även om kanske lite långsammare än vanligt. Dessutolm var matte tvungen att ta täta pauser och gosa och klämma på valparna, lite separationsångesta tror jag ;-)
Ok, lite att tänka på...

Veterinärbesök: vid 12 veckor, alltså om fyra fem veckor, boka tid nu om ni inte redan gjort det, avmaska valpen dagen innan (apoteket eller vetten vet lämpligt medel).

Försäkring: Må så vara att en valp inte är så dyr i inköp, men nu är ni i princip guden. Om hunden blir skadad eller bli allvarligt sjuk, så är det svinaktigt dyrt, veterinärkostnaden för en skadad hund kan vara många gånger hundens pris, så skaffa en bra försäkring, det är oftast inte så dyrt, kanske en tusenlapp om året eller så. Nu har ni hela ansvaret för att liv på en familjemedlem som sjukvården inte täcker.

Valpkurs: Anmäl er till en. Även om man har haft hund innan, så är inte valpkursen till för hundens skull, utan för din skull. Du kan diskutera, du kommer igång med uppfostran och blir peppad att träna valpen, du kan ställa alla frågor. Och din valp kommer att älska det. Gårdshunden gör allt för att göra dig till lags, om du får den att fatta vad du vill att den skall göra ;-) Fortsätter du med andra kurser efter så kommer du att se hur lättlärd den är, om det så är kantarellsök, blodspår, agility eller lydnad, den kommer att gilla det.
Matte har skrivit om inkallning innan. Viktigt tycker hon, eftersom jag alltid är lös. Tro inte att hundgodis är till ondo. Det gäller inte att få hunden att lyda för att du har godis, det gäller att få hunden att komma av en ren reaktion. Utan att den skall hinna tänka efter att den där hunden/det där rådjuret var mycket roligare att jaga.
Jag var kräsen som valp, mette fick gå med slemmiga små korv och ostkuber i en påse i fickan. Men kan en valp komma på inkallning, sitt, ligg, så är den oftast duktigast på kursen.

Rumsrenhet: En valp på 8 veckor kan inte hålla sig många sekunder. När den har vaknat, ätit, lekt, ja då är det dags att ta ut den. Alltså alltid sånär som när den sover ;-) Straffa den inte om det händer en olycka inomhus. För det lär det göra. Flera ggr varje dag. Lyft ut den och beröm om den gör ifrån sig ute. Tänk på det där med att den inte gärna pinkar där den sover, om man löser det med en bur, en korg eller något, ja det gör man som man vill.
I "tonåren" allstå runt halvåret, kan dom komma in i en testperiod, kanske dom börjar pinka inomhus igen.
Se upp för dominansbeteenden, särskilt ni som har barn, tolerera inte ridande, morrande eller minsta aggresiva eller dominerande beteende när dom kommer upp i den åldern.
Allt sådant här kan ni får hjälp med på kurser om ni t.ex går en grundlydnadskurs efter valpkursen. Alla hundar är olika, vi har aldrig haft problem med någon dominant hund även om jag var vildast i kullen, och matte var lite orolig, men det är mer tur eller otur hur det blir. Och tikar är oftas lite måna om familjen och mjukare medans hanar vill ha rangordnig och är lite coolare i sättet.
Däremot har dom haft problem med alla hundars rumsrenhet när dom kommit upp i tonåren, en Grand danois stor som en shetlansponny som pissar inne är ingen rolig syn. Inga oskysyldiga små pölar där inte ;-)

Kloklippning: Vanlig människonagelklippare duger. Klipp uppifårn underifrån, inte från sidorna. Klipp ofta och lite, särskilt om ni är osäkra. Hundar är väldigt rädd om sina tassar, och klor, men PJÅSKA INTE! Om dom piper och skriker, låtsas som ingenting. Det kan räcka med att ge upp en gång, eller ojja sig, så lär sig hunden genast att detta måste ju vara något riktigt hemskt så som husse/matte beter sig. Bästa funkar det om man är två, och har hittat något som hunden tycker är riktigt mumsigt, för varje klo, genast efter klippet, får valpen en godis. Då får valpen bra associationer till kloklippning. Minst varannan vecka behövs klorna klippas.

Kastrering: Matte tycker att alla hanhundar skall kastreras. Ni slipper eventuellt pink inomhus, hanhundar som ylar hela natten/springer bort/matvägrar om det finns löptikar i grannskapet. Husse hade en gång en hanhund som kände löptikslukt på över an mils avstånd. Inte kul...
Inte är det så dyrt med kastrering heller.

Uppföljning: Ok, det här känns mest som blaha, vi skulle aldrig sälja valpar till er om vi inte litade på er. Jag är helt övertygad om att det här fixar ni bra. Är det något som ni undrar över och vi kan hjälpa till, även om vi verkligen inte är några experter, så är det bara att höra av er.
Vi räknar bloggen som så gott som avslutad, men visst vore det roligt att kunna lägga upp foton som ni förhoppningsvis skickar ibland. Framförallt det närmaste, och sedan när valparna börjar bli vuxna. Matte kommer säkert att maila er och fråga efter foton, men känn inget tvång, men även för er vore det kanske trevligt att få se erans valps kullsyskon..?
Till våran stora glädje får vi behålla en valp en vecka extra, så det blir inte en så stor chock för oss att bli valplösa. Vi skall gosa och skämma bort den här lilla valpisen på ett sätt som inte är möjligt med sex valpar. Och det hoppas jag att ni kommer att göra med era nya små familjemedlemmar. I många många år framöver.
 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post27

Sverige-valparna klara

Valparna är här!Skapad av fia ons, maj 12, 2010 19:02:28
Idag har jag, matte och lill-matte varit med Sirius och Lill-Sally hos veterinären. Dom blev mycket väl godkända, veterinären klämde och drog i dom, kollade hur dom gick, lyssnade på hjärta och lungor, och så sade hon att det var trevligt med så friska och fina valpar. Det var ju kul att höra, men det visste vi ju redan egentligen.
Så ynkliga har jag vi nog aldrig sett valparna innan, dom var nog lite nervösa också, miljöombyte och bilåkande och så, och att få chippet, det tyckte dom inte var trevligt alls! Lill-matte gick ut ur rummet när andra valpen skulle chippas, för hon tyckte synd om dom, matte tycker att dom låter fem gånger värre när dom vill leka mitt i natten och ingen annan vill det.
Ok, nu vet ni, dom är godkända och klara för er. Vi ses på fredag resp lördag!

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post26

Sju veckor

Valparna är här!Skapad av fia mån, maj 10, 2010 19:02:50
Snart är dom sju veckor, och i slutet på veckan flyttar dom små hemifrån. Har inte blivit så mycket bloggande den senaste veckan, dom tar all tid valparna, och blir mer och mer svårfotade för varje dag. Snabba små rackare är dom.
Matte lurade med valparna till vitsippebacken, det är inte så långt, dom finns runt hela tomten. Av alla blommor som finns så säger matte att det är hennes favoritblomma. Jag kan tala om att jag har blivit fotad i en vitsippebacke, lill-husse och matte likaså, kattungar när vi har haft det, ja, alla släpas vi med ut till vitsipporna och matte blir helt lyrisk.

Och matte fotar, och fotar. Valparna vill ju vara på fötterna på familjen, inte tio meter bort. Så här ser 90% av bilderna ut:
Men eftersom valparna är så glada i folk så tycker jag att ni skall utnyttja det. Inkallning är den viktigaste kommandot påstår matte. Mycket beröm, mycket godis. Passa på innan dom kommer in i en coolare trotsigare ålder.
Ok, några valpar lyckades fastna på bild:

Bob


Rapp


Tico


Wilma


Sirius

Lill-Sally

Mat
Hopp och lek, Wilma och Sirius här.
Det där gnagandet på pinnar tyckte matte var väldigt charmigt. Tills hon fick se det här lilla busfröet som hade gnagt sönder hennes finaste magnoliabuske. Då var hon inte lika charmad längre.
Ticos nya lill-husse med granne hälsade på i helgen, inte ens kakor kunde slita dom ifrån valparna. Min lill-husse till vänster övervakar det hela ;-)
Tico och Bob blir grannar, och det blir nog bra för Bob fann sig väl tillrätta i sällskapet. Och så var han så fint i blått :-D

Ok, ha det bra gott folk. Nu är det inte länge kvar tills ni får hem era små. På onsdag bär det av med Lill-Sally och Sirius till svenska veterinären för spruta, chipp och kontroll, på fredag åker resten av gänget till veterinären i Norge. Och sedan får ni hem dom. Spännande va!? Kan gott tro det, och vi skall få så lugnt och skönt så ;-)
Tack för alla snälla kommentarer på bloggen och via mail, trevligt att ni uppskattar min och valparnas blogg, nu vet jag (och matte) att vi inte gjort den i onödan. Och kul har vi haft på vägen!


 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post25

Sex veckor och lite till

Valparna är här!Skapad av fia tor, maj 06, 2010 21:56:16
Nu är valparna sex veckor, ju äldre dom blir, desto mer tid tar dom förstås, och ju mindre tid för foton. Inga foton valp för valp idag, vi får se vad det blir i helgen. Ivilketfall så har mormor kommit på besök, alltså, gammelmatte ;-) I normala fall så är det matte som fotar, men mormor är ännu bättre på det, så nu kom tillochmed matte med på bilderna. Ni skall få se lite hur det går att blogga med sex valpar i huset....
Valpar på tangentbordet...
Försök att klicka när Lill-Sally sover på musen.
Och ni skall inte tro att dom är oskyldiga små lamm innan dom somnar så sött, se här vad stackars katten får utstå!
-och vad stackars matte får utstå. Jag skulle aldrig göra något sådant ;-)
Valp och katt. Vem skall få uppmärksamheten?
En katt, en hundvalp. Även om katten är ganska stor, för att vara katt, så förstår ni att det är inga stora valpar ni får hem ;-)
Ojojoj, vad skall jag göra om en vecka när jag inte har er, om jag ändå kunde få behålla en eller två lite längre tjatar matte hela tiden. Jag tror att hon håller på att få lite seperationsångest. Ja, jag vet då vad matte kommer att göra. Gräva i trädgården på all ledig tid. Men jag kommer nog att sakna dom lite jag med. Även om dom är ena riktiga vildingar.

 • Kommentarer(2)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post24

Fint väder och katterna...

Valparna är här!Skapad av fia sön, maj 02, 2010 19:44:33
Tänkte att jag skulle presentera mina kattkompisar. Dom är tre, och heter Kokkos, (gammal och matglad), Bella, sur honkatt, och Molle, snäll ettårig hittekatt. Valparna har då fått hälsa på katterna, det går riktigt bra, valparna är hårdhänta, men katterna är snälla, och det är ändå bra att valparna får lära sig vad som händer när man är för hårdhänt!

Detta var Molle.

Här var det Bella, jag vet inte om det var helt frivilligt från hennes sida att hälsa, mera lill-mattes kanske.
Bella och Kokkos. Precis som jag tycker valparna att kattmaten är väldans god!
Husse som bär ut ett gäng valpar.
Matte som blir biten i kinden.
Och så upptäckte valparna något fantastiskt spännande. Kaniner! Ojoj vad dom gärna ville leka, Tico kunde inte slita sig, han gjorde allt för att kaninerna skulle leka med honom. För att inte tala om hur smaskigt det är med kaninlortar! Mums!
Här är Bob som gillar fotbollar.

Just det, halsbanden åkte av redan imorse, det var inte så fina längre efter en dag, så jag hoppas att ni har laddat med nya snygga halsband ;-)

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post23

Nu är alla valpar sålda...

Valparna är här!Skapad av fia lör, maj 01, 2010 17:43:00
idag blev sista valpen, Lill-Sally tingad. Skönt att veta att alla valparna har nya hussar och mattar som väntar på dom, vi uppskattar att valparna blev tingade i god tid så att det inte blir några spontanköp.
Halsband fick valparna idag också, matte är nog lite könskonservativ, för killarna fick ljusblåa och tjejerna fick rosa. Första timmen tyckte valparna att halsbanden kliade, men nu har dom redan vant sig.
Kli, kli...

rosa åt tjejerna.

 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post22

Lite praktiskt och lite bus.

Valparna är här!Skapad av fia tor, april 29, 2010 20:47:34
Många frågar vad dom skall köpa när man skaffar valp. Ett litet koppel, lite hundmat, och bur eller andra galler kan vara bra att ha. Sedan att det är kul att handla till sin nya familjemedlem är en annan sak ;-)

Nu får valparna ett valpfoder som heter SPECIFIC medium breed PUPPY. Vi köper det hos veterinären, så det är ett ganska dyrt men bra foder, tror jag ger ungefär 400 kr för en säck på 7,5 kg, mindre säckar rekommenderas till en liten valp. Hills har också bra foder, det viktigaste är att det är ett valpfoder och gärna för små hundar. Såhär ser våran säck ut:

Vidare, halsband kommer vi att införskaffa till valparna, men vill ni köpa så är det i kattstorlek... Jag hade ett katthalsband med säkerhetssnäppe när jag var liten, bra om man har små barn hemma som kan strypa valpen annars, men svårt om man skall koppelträna dom då dom öppnar sig för minsta ryck eller drag.

Bur. Vill man inte ha valpen i sängen, då är det bra att ha den i bur bredvid sängen på natten. Från första början. Eller sätta upp kompostgaller så kan man sträcka ner handen och klappa lite på den när den är ledsen. Dom två första nätterna kommer ni att få ett helvete, en valp som ylar som om den är döende. Fast matte och husse har inget emot att ha hundar i sängen, och vi Gårdshundar gillar ju kroppskontakt, sover gärna under täcket. En annan anledning till att ha valpen i en bur på natten är att den då säger till om den behöver ut och pinka, istället för att bara promenera iväg en bit inomhus. Nåja, en bur i lite större kattstorlek duger bra om man råkar ha en, jag delar bur med katter och kaniner. Fast den andvänds ytterst sällan. Min ser ut såhär:

Till det roliga då, idag har valparna haft det superroligt utomhus, vädret var fint, valparna busiga som bara den, och det var jag med. Det roligaste var nog att överfalla lillmatte Alma, alla vi på en gång! Först lurade vi henne att vi bara var söta och lite halvbusiga, men när hon lade sig ner på gräsmattan anföll vi! Inte ens jag kunde låta bli att ryckas med :-D
Först gör man sig liten och söt...
Sedan ANFALLER man!
Sirius fick ett bra grepp om en härlig hårtuss...
Lill-Sally boxas mer lite försiktigt!
Bob övergick till att busa med mig...
och redan kan vi springa så fort så att öronen fladdrar :-)
Och efter det så blev vi så trötta så vi vilar fortfarande.

Fast skall jag vara ärlig så gör även jag bus ibland. Matte hade ställt en bricka med nyplanterade plantor på min utkiksplats i fönstret. Dumma hon, det fick jag fixa till! Fast lite sur blev hon :-(
Nu kan alla valpköpare se vilka små monster dom snart får hem ;-)

 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post21

Glömsk matte

Valparna är här!Skapad av fia ons, april 28, 2010 19:51:32
Var det någon som märkte något konstigt med gårdagen blogg? Inte matte iallafall, förrän idag, hon tyckte att det saknades något... Stackars Sirius kom aldrig med, men nu är felet fixat. Fast matte skäms. Som plåster på såren får Sirius ett extra foto här. Fast matte är väldigt surrig, har hänt att valpköpare har fått bild på fel valp ;-) Så det lär inte vara sista gången...


 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post20

Inga kommentarer på bloggen...

Valparna är här!Skapad av fia tis, april 27, 2010 21:52:04
Tyvärr kunde man inte få någon besöksräknare på bloggen. Är det någon här någon gång? Några av er som har tingat valp kanske? Lämna gärna en liten hälsning till eran valp eller oss så vi vet att någon tittar in här ;-)

 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post19

Fem veckor

Valparna är här!Skapad av fia tis, april 27, 2010 21:20:41
Nu blir valparna fem veckor. En hektiskt vecka har det varit, aldrig trodde vi att så många skulle vilja ha små Gårdshundsvalpar, men nu när nästan alla är tingade så känns det lite lugnare.
Tack för alla trevliga besök av valpköpare, mina valpar längtar redan till sina nya hem där dom kan få odelad uppmärksamhet, men än får dom bo hos mig i några veckor, men nu har jag fått börja uppfostra dom lite, inte för att dom är så mammiga ändå, dom är mest glada i folk, inatt tyckte dom att dom ville ha sällskap, så klockan två ylade dom så högt att matte vaknade och undrade om döden var nära, men det var bara att valparna tyckte det var lekdags.
Dessutom är dom ganska bra på att klättra över skivan som matte har satt för en dörr för att dom skall hålla sig i ett rum på natten, matte blir ganska stressad när hon stiger upp på morgonen och sex överlyckliga valpar har levt loppan på nedervåningen, då blir det att skura. Samtidigt är dom ju så charmiga eftersom dom små svansarna går och dom skriker av lycka och nästan klättrar upp för benen på folk för att bli gosade med.
Foton efterfrågas. Matte kämpar på. Hon är ingen vidare fotograf, att hon har en dyr kamera hjälper väl något, idag tog hon 130 bilder, då fick hon ändå gå ut med två av valparna igen och ta 20 nya kort för att inga foton på dom valparna dög från första fotosessionen... ja, 6 vilda valpar som vill sitta i knäet är inte helt lätt att plåta.


Bob


RappKnaster som nu skall heta TicoMyra som skall heta Wilma

SiriusLill-Sally

Mycket bus är det nu.


Och mycket mys.

 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post18

En kvar

Valparna är här!Skapad av fia mån, april 26, 2010 18:37:10
Nu är det bara, tro det eller ej, Lill-Sally kvar. Från början var det två spekulanter på henne, men ingen kunde komma och titta helgen som var, och eftersom matte skrev tingad så har ju tikarna liksom varit slut. Nåja, om du frågar matte så är hon sötast av dom alla, eftersom hon är så lik mig :-D
Om någon undrar hur hon kommer att se ut som vuxen är det ju bara att kolla på mig. En riktig skönhet. Vet ni förresten att Sally betyder prinsessa?
Prinsessan "Lill"-Sally

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post17

Två kvar

Valparna är här!Skapad av fia sön, april 25, 2010 22:06:30
Fyra valpar tingade, bara två kvar. Matte är helt chockad av den väldiga åtgången på gårdshundsvalpar. Men det är bra att veta att valparna får bra hem och hos folk som har tålamod att vänta i en månad på sina små bebisar.
Idag blir det bara två foton, fler kommer i veckan. På alla valparna. Ni får ha tålamod med matte, hon har fullt upp med en massa saker, inte minst sex små valpar.
Ingen som vill ha oss..?

Lill-Sally och Knaster.

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post16

Fyra veckor.

Valparna är här!Skapad av fia tis, april 20, 2010 19:54:38
Och nu är dom utannonserade. Redan innan annonsen kom ut var Myra såld, och sådär fem minuter efter fanns det en intresserad av Lill-Sally. Såhär ser fotona i annonserna ut, det blev på finn.no och blocket till att börja med.

Det tog matte ungefär fyra timmar av tandagnisslan vid datorn innan hon lyckades få ihop bilderna såhär, photoshop var bara att glömma, men tillslut så hittade hon ett program som var enkelt nog för henne ;-)

Själv är jag ganska trött på valparna nu, om inte matte är hemma bär jag gärna upp dom i någon säng, även om matte varje morgon försöker hundsäkra trappen med kompostgaller på olika ställen. Jag kan jag! Och Lill-husse har ingen dörr till sitt rum, så där finns alltid en säng redo.

Idag var valparna ute för första gången. Det gick riktigt bra, valparna var lite ängsliga men inte så farligt ändå, men det blev fort kallt.

Idag har jag en del foton, för att valpköparna skall kunna kolla in valparna. En del bilder blir upprepningar av dom i annonsen, men håll till godo.


Bob. TINGADRapp TINGAD


Knaster TINGAD


Myra. TINGAD
Sirius. TINGAD.


Lill-Sally. TINGAD.


och våran mailadress är: fia@tradgardsfia.se

 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post15

Tre veckor.

Valparna är här!Skapad av fia ons, april 14, 2010 19:05:26
Idag blir valparna tre veckor. Väldigt mycket har hänt den senaste veckan, framförallt så har valparna blivit lite roligare, dom blir glada när någon kommer och tar upp dom, dom äter riktig mat, dom busar ibland, och dom försöker skälla och morra. När dom morrar låter det som en duva som kuttrar. Mycket respektingivande.
Växt har dom gjort i också. 850-900 gram väger dom nu, från 200 gram som nyfödda är det ingen dålig procent på tre veckor. Några namn har vi kommit på dessutom.

Hane.

Hane.

Hane.

"Myra". Tik.

"Sirius". Hane.

"Lill-Sally". Tik.

Lill-Sally igen.

Myra och Sirius.

Hela gänget vid maten.

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post14

Första riktiga maten...

Valparna är här!Skapad av fia lör, april 10, 2010 20:34:46
Idag fick mina ungar smaka riktig mat. Dom fick nötfärs, dom lyllosarna. Lite orättvist tycker jag, men men, sånt är livet. Matte tyckte att det var dags för småttingarna att prova lite riktig mat, jag tror inte hon trodde att valparna skulle äta, men oj vad gott dom tyckte det var, dom som smakade, alla ville inte. Mest åt nog Lill-Sally, hon brås nog på mig, jag var ett riktigt matvrak när jag var valp, husse o matte fick göra alla möjliga fällor till mig, för jag blev nästan galen när jag fick syn på Melkers 5-litersskål med mat. Mina uppfödare hade hittat mig inne i hundmatssäcken jag hade ätit mig stor som en ballong.
Här är husses Sally-fälla, den funkade faktiskt, jag lärde mig ganska snart att jag inte behövde kasta mig över maten, det fanns så det räckte ändå.

Jag tycker det är så skönt nu, min matte trädgårdsmästaren är ute hela dagarna, och det gillar jag, nu vet jag att valparna har det bra, så jag håller matte sällskap ute mycket, med en sväng in ibland, dessutom smyger jag upp i sängen på natten.
En sak till som har hänt, valparna har börjat busa lite, ibland vet man inte om dom gäspar eller försöker bitas, för dom är inte så snabba i rörelserna än, faktiskt har tänderna börjat komma på några valpar, så snart blir det hårdare lek.
Lill-Sally låter sig väl smaka.

Det tog en stund för vissa att fatta att färsen skulle ätas.

En mordisk liten valp som försöker döda ett täcke...

Här är en liten kille som skall anfalla mig!


 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post13

Två veckor.

Valparna är här!Skapad av fia tis, april 06, 2010 18:52:20
Idag är valparna två veckor, dom blir fort stora, dom har öppnat ögonen, får fräkniga nosar, har börjat att sträcka på benen och gå istället för att krypa,dessutom gjorde dom en tendens till att busa idag, eller om det bara var inbillning.
Idag fick dom första avmaskningskuren dessutom, och dom flesta har hunnit få klorna klippta. Vikt efter två veckor är runt 700 gram, tjejerna väger minst runt 550 gram.

Valp 1, hane. Kallad "Fläcken" av människo-barnen.

Valp 2, hane. Öppnade ögonen först och är stadigast på benen.

Valp 3, hane. Är så lik sin bror så hade det inte varit för att den ena har fläck på svansen och den ena på baken hade husse och matte knappt sett någon skillnad.

Valp 4, tik. Kallas än så länge "Lill-tjejen".

Valp 5, hane. En riktig tjockis, och kallas oftast för det.

Valp 6, tik. "Lill-Sally", det lär hon väl få heta, för att det är svårt att kalla henne något annat.

Favoritsovställningen.

Lill-Sally och nr 2.

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post12

11 dagar. Öppnar ögonen.

Valparna är här!Skapad av fia mån, april 05, 2010 14:27:41
Igår började valparna öppna ögonen. Små vitblåa ögon som är blinda ännu, men snart så kan dom se!

Valpvakt nummer 1.


Valpvakt nummer 2.

 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post11

En vecka gamla.

Valparna är här!Skapad av fia ons, mars 31, 2010 18:25:29
Dags för veckans fotosession. Och vägning. Och sedan skall valparna få klorna klippta för första gången, det gäller att börja tidigt. Fast allt detta sköter matte.

Jag och resten av familjen är inte överrens om en sak. Bäddningen av min valplåda. Jag är en prinsessa. och skall ha bäddat därefter, det vill säga, madrass, tjockt fluffigt täcke, plastad frotté, handduk och sedan en filt eller lakan. Som prinsessan på ärten. Så långt är allt ok för mig, får jag det inte mjukt och gott så flyttar jag och mina ungar någonstans där det är det. Lillmattes säng, gästrummet eller i värsta fall får soffan duga.
Jo, då var det det med att vi inte är överrens, alla vet ju att gårdshundar sover i sängar, med fluffiga täcken och gärna UNDER täcket. Jag måste ju lära mina ungar det, så jag bäddar själv, och då blir dom andra i familjen sura.
Se vad fint jag har fixat! Och genast kommer någon och förstör, så här!:

Jaja, ni vill väl inte se min bäddning, här kommer mina ungar istället:
Nr1. Hane

Nr2. Hane
Nr3. Hane
Nr4. Tik
Nr5. Hane
Nr6. Tik

Och efter vägningen kan vi konstatera att valparna har fördubblat sin födelsevikt på en vecka. Tyngst är "nr5" och minst väger tikarna. Och bara så att ni vet så funderar vi på namn, känns lite dumt att kalla dom vid nummer... • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post10

tre-fyra dagar gamla.

Valparna är här!Skapad av fia sön, mars 28, 2010 12:34:11
Ja det har inte hänt så mycket. Mina valpar äter och sover. Matte vägde dom idag och dom har gått upp drygt 100 gram i snitt. Men foton har vi gott om!


 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post9

En dag gamla.

Valparna är här!Skapad av fia tor, mars 25, 2010 18:05:36
Idag tänkte jag presentera valparna lite närmre för er. Eller med foto iallafall, så mycket personlighet märker man inte än.

Valp nummer 1. Hane med mycket färg. Född 13.32, vikt 192 gr.

Valp nummer 2. Hane. Ett svart band på svansen. Född 13.46, vikt 217 gr.

Valp nummer 3. Hane. Svart liten fläck vid svansroten. Född 13.50, vikt 229 gr.

Valp nummer 4. Tik. Helt vit kropp. Född 14.07, vikt 182 gr.

Valp nummer 5. Hane. Klara fina färger, svarta fläckar. Mest lik far sin :-) Född 14.36, vikt 230 gr.

Valp nummer 6. Tik. Helvit förutom ett färgat öra. "Lill-Sally" :-D Född 14.52, vikt 202 gr.
Och så ett par bilder på mig med mina ungar förstås...

Och förresten, namnförslag mottages tacksamt.

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post8

Idag kom dom! Hela sex stycken blev det!

Valparna är här!Skapad av fia ons, mars 24, 2010 17:41:17
Kan man höra dom gnälla därinne? Kommer dom snart..?

Jag tyckte det kunde få bli som barnen ville, dom var ju lediga idag och ville ju att valparna skulle komma då, om dom nu tyckte det var så spännande det vet jag inte.
Var lite nervös i morse och i fömiddags, så matte stannade hemma, sedan trodde hon att jag hade lurat henne, för istället för att bara ligga och darra i min valplåda som jag gjort hela morgonen gick jag ut med barnen, och det var ju trevligt, jag sprang i skogen och höll på och fastna under lekstugan när jag skulle kika in där. Ja, det kanske funkar det där med att springa lite, för en timme eller så efter att jag kommit in så kom den första valpen.
Klockan var då 13.32. En hane med mycket färg. Snygg som tusan, fast det är dom ju alla :-)
Sedan bara ramlade dom ut (nåja, men matte säger det, hon skulle bara veta!)

Om ni undrar hur jag har det när jag får valpar så har jag det ganska bra, matte håller mig sällskap och det är ju rätt trevligt eftersom jag är mammig, så här ser det ut:
Viktiga saker att ha när jag får valpar enligt matte: Kameror, minst två stycken, en kanske tar dåliga bilder, papper och penna för hon skriver en massa, snus, våg, papper och extra filtar. Förstås är inte telefonerna eller datorn långt borta heller.

Japp, tillbaka till valparna då. Det blev sex stycken, alltså vann husse och lill-matte vadet, två tjejer och fyra killar, alla var ungefär lika stora, runt 200 gram vägde dom.
Sist men inte minst kom en liten kopia på mig, en liten tjej helt vit med ett brunt öra, klockan var då 14.52:


Jag putsar och fejar och pussar på dom tills dom blir riktigt arga. Man tror inte att en en timme gammal valp kan låta mycket men jäklar vad förbannade dom kan bli om dom inte får äta!

Den stolta fadern heter som sagt Gönzo:
Om någon vill se fler bilder eller läsa om Gönzo så har han en hemsida:
http://gardshundar.se/html/gonzo.html


Och husse och matte dricker champagne. Barnen dricker päronsoda.

Skål på er alla!

 • Kommentarer(2)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post7

Snart, snart, snart....

Drygt en vecka kvarSkapad av fia mån, mars 22, 2010 17:38:18
är det vår! Vad skönt det skall bli, jag kommer att vara slank och pigg.
Snart kommer valparna också, väldigt snart. Matte har varit lite nervös, för jag kunde inte sova inatt, och då tyckte jag att det var lika bra att väcka matte, som fick för sig att jag skulle valpa. Tja, försök själv att sova med ett gäng huliganer som sparkar en så i magen att det gör ont!
Som sagt, våren är på g, tänk vad perfekt för mina valpar, om drygt en månad är det riktig vår, då börjar dom bli stora, om två manader är det nästan sommar, då skall dom flytta hemifrån.
Såhär mycket vår är det här:
Jag kommer väl att ha annat för mig om ett par veckor, annars så var det såhär vid den tiden för ett år sedan:
Och ytterligare någon månad senare var det såhär gott:
Jaja, nu skall jag se om jag får sova en stund, kan ju vara så att jag inte får sova inatt heller, nästa gång jag skriver kanske det blir om mina valpar!

 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post6

6 dagar kvar...

Drygt en vecka kvarSkapad av fia fre, mars 19, 2010 18:16:35
eller mindre. Förhoppningsvis mindre, på torsdag är det dags om man räknar dagarna. En hund är normalt dräktig i 63 dagar, men det beror förstås lite på när i löpet hon var parad och så, från dag 58 är det ganska ok att valpa, så jag får väl hålla mig tills på söndag iaf...
Jo, det är inte lätt skall ni veta. Jag ligger dåligt, är trött hela tiden, valpar som sparkar mig i magen, orkade inte ens följa med matte ut i trädgården idag, utan väntade snällt på trappan tills hon kom tillbaka. Sedan finns det ju fördelar också. Jag får godare mat, råäggula varje dag, ingen som knuffas för då bli husse och matte arga på lillhusse och lillamatte (det är oftast dom som knuffas), som för övrigt väntar spänt och bäddar min låda, ger mig en massa levergodisar och annat trevligt. Dom hoppas att jag skall få valpar på onsdag, för då är dom lediga från skolan.
Min familj har en liten vadslagning om hur många valpar det bli. Matte tror fem, husse tror sex, lillmatte tror sex och lillhusse tror sju (först sa han 21 men då skämtade han nog bara). Vi får väl se.

Lillhusse John smilar upp sig inför kameran.

Lillmatte Alma och jag håller varandra sällskap med läsläxan.

Svårt att ligga bekvämt, hur skall man ligga?

Funderar mycket...

Det går inte ens att sitta som en vanlig hund!


 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post5

Min förra kull

Drygt en vecka kvarSkapad av fia tis, mars 16, 2010 16:33:17
För ett och ett halvt år sedan fick jag en kull valpar. Sex stycken blev det den gången. Pappan såg ut såhär:

Och jag såg ut ungefär såhär:

Ingo föddes försts, var störst, tuffast och hjälpte gärna resten av gänget att bryta sig ut och göra annat bus.

Egon var riktigt snygg i färgerna, liten mes var han när det gällde att klippa klor så kunde man tro att matte skulle mörda honom!

Ior var barnens favorit.

Humla var också riktigt snygg, en riktig tjockis var hon också.

Nässla, hon var mindre än alla dom andra, men så charmerande och glad.

Och så Muffy. hon var mattes favorit, matte säger att hon var så lik mig som jag var som valp, en riktig vela som var lika vild som glad.
Tyvärr så kraschade mattes dator för ett tag sedan, för hon hade bilder på dom flesta valparna som vuxna, men nu få ni bara se Muffy, hon ser numera ut såhär:

Här är Melker, han tyckte att valparna var äckliga, farliga små monster. Valparna tyckte att han var underbar:


 • Kommentarer(1)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post4

Vad jag gillar att göra.

Två veckor kvar.Skapad av fia lör, mars 13, 2010 10:17:41

Idag skall jag skriva lite om vad jag gillar att göra, och det är ganska lätt, för det är att vara med. Om det är i sängen, i skogen, i bilen, i trädgården eller var det är så är jag lycklig. Det är klart att det allra roligaste är att vara ute i skogen, och eftersom vi gårdisar i regel är duktiga och inte springer bort så är jag alltid lös. Är det varmt ute, vilket det inte har varit på länge, ligger jag gärna ute och spanar in allt som händer runt huset. Vem vet, det kanske finns någon hackspett som behöver skällas på, eller tänk om det kom någon och jag missade det! Jag har ett perfekt ställe uppe på berget, där ser man allt som händer.

Just nu ligger både jag och matte mycket i sängen. Lata är vi. Det gillar jag, gärna under täcket, men på senaste tiden har det börjat bli lite trångt och varmt och jag är rädd om min mage, så ibland händer det faktiskt att jag lägger mig hos lill-matte, där finns det mycket plats.


Att vara ute och springa i skogen. Det är väl det bästa. På höstarna är jag med och plockar svamp, matte har försökt träna mig i kantarell-letning, men både hon och jag ger upp ganska fort, kul att hitta godis vid kantarellerna, men jag fattar inte det där att matte vill att jag skall skälla på svampen. Inte blir dom rädda ändå. Nä, mest är jag med för att det är kul, och för att hålla ordning på matte så hon inte slarvar bort sig i skogen.

I julas kom det snö som dom flesta märkte. Ja, det var väl lite nyhetens behag både för mig och resten av familjen, himla kul att springa i pulkbacken, men sedan kom det ännu mer snö. Och mer, och mer, och nu kan jag inte springa i snön, för det är tre gånger så djup snö som jag är hög.


 • Kommentarer(2)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post3

När jag var en liten valp.

Två veckor kvar.Skapad av fia tor, mars 11, 2010 22:00:22


Idag har jag varit ute och åkt med husse. Alltid lika kul att få åka med, dessutom var vi och hälsade på en ung hemsk slyngel, han var totalt ouppfostrad så jag fick förstås göra mitt bästa för att uppfostra honom och visa vem som bestämmer. Tyvärr är inte husse mycket för att fota, så några bildbevis för hur tuff jag är finns inte.

Tänkte visa lite bilder på när jag var liten. Då kallade matte mig för litet marsvin istället för minigris -hon är så elak, min matte.

När jag kom hem till min nya familj så fick jag en matchande hundkompis, Melker. Han blev min livskamrat tills i höstas.

Man måste visa vem som bestämmer på en gång!
 • Kommentarer(0)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post2

Tjock..? Jag..?

Två veckor kvar.Skapad av fia ons, mars 10, 2010 18:01:53
Matte påstår att jag har blivit tjock. Faktiskt hela familjen tycker det. Dessutom fick jag nytt dyrt valpfoder. Så att jag blir ännu tjockare. Gott var det, men det slår inte katternas mat, önskar att jag fick Friskies jag med.
Snart är jag är lika tjock som katten. Katten Kokkos, och det säger inte lite det.

Här är jag och Kokkos.


Såhär smal och smäcker var jag förr i världen, och nu kallar dom mig för minigris... • Kommentarer(2)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post1

Nu skall jag få en blogg!

Två veckor kvar.Skapad av fia tis, mars 09, 2010 22:23:42
Ja, vi (läs husse o matte) funderade på blogg eller hemsida, men eftersom vi inte är så bra på det där med hemsidor så fick det bli en blogg, vilket vi inte är så bra på det heller, men någon gång skall man börja.
Vi kommer att lägga in bilder på mig, kanske något på min familj, och förstås en massa på mina valpar som förhoppningsvis skall anlända om 2 veckor och 3 dagar. För drygt 6 veckor sedan var jag och träffade den här snygga och charmiga killen:

Vad tror ni att Sally + Gönzo blir? Kanske ett gäng sådana här?
Detta är Muffy och Humla som var två bland 6 valpar jag fick för ett och ett halvt år sedan.


 • Kommentarer(2)//sallysvalpar.tradgardsfia.se/#post0