Sallys valpar

Sallys valpar

Sally skall få valpar

Här skall ni få följa mig och mina valpar.

Lite praktiskt och lite bus.

Valparna är här!Skapad av fia tor, april 29, 2010 20:47:34
Många frågar vad dom skall köpa när man skaffar valp. Ett litet koppel, lite hundmat, och bur eller andra galler kan vara bra att ha. Sedan att det är kul att handla till sin nya familjemedlem är en annan sak ;-)

Nu får valparna ett valpfoder som heter SPECIFIC medium breed PUPPY. Vi köper det hos veterinären, så det är ett ganska dyrt men bra foder, tror jag ger ungefär 400 kr för en säck på 7,5 kg, mindre säckar rekommenderas till en liten valp. Hills har också bra foder, det viktigaste är att det är ett valpfoder och gärna för små hundar. Såhär ser våran säck ut:

Vidare, halsband kommer vi att införskaffa till valparna, men vill ni köpa så är det i kattstorlek... Jag hade ett katthalsband med säkerhetssnäppe när jag var liten, bra om man har små barn hemma som kan strypa valpen annars, men svårt om man skall koppelträna dom då dom öppnar sig för minsta ryck eller drag.

Bur. Vill man inte ha valpen i sängen, då är det bra att ha den i bur bredvid sängen på natten. Från första början. Eller sätta upp kompostgaller så kan man sträcka ner handen och klappa lite på den när den är ledsen. Dom två första nätterna kommer ni att få ett helvete, en valp som ylar som om den är döende. Fast matte och husse har inget emot att ha hundar i sängen, och vi Gårdshundar gillar ju kroppskontakt, sover gärna under täcket. En annan anledning till att ha valpen i en bur på natten är att den då säger till om den behöver ut och pinka, istället för att bara promenera iväg en bit inomhus. Nåja, en bur i lite större kattstorlek duger bra om man råkar ha en, jag delar bur med katter och kaniner. Fast den andvänds ytterst sällan. Min ser ut såhär:

Till det roliga då, idag har valparna haft det superroligt utomhus, vädret var fint, valparna busiga som bara den, och det var jag med. Det roligaste var nog att överfalla lillmatte Alma, alla vi på en gång! Först lurade vi henne att vi bara var söta och lite halvbusiga, men när hon lade sig ner på gräsmattan anföll vi! Inte ens jag kunde låta bli att ryckas med :-D
Först gör man sig liten och söt...
Sedan ANFALLER man!
Sirius fick ett bra grepp om en härlig hårtuss...
Lill-Sally boxas mer lite försiktigt!
Bob övergick till att busa med mig...
och redan kan vi springa så fort så att öronen fladdrar :-)
Och efter det så blev vi så trötta så vi vilar fortfarande.

Fast skall jag vara ärlig så gör även jag bus ibland. Matte hade ställt en bricka med nyplanterade plantor på min utkiksplats i fönstret. Dumma hon, det fick jag fixa till! Fast lite sur blev hon :-(
Nu kan alla valpköpare se vilka små monster dom snart får hem ;-)

  • Kommentarer(1)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Sirius' kommande familj:) fre, april 30, 2010 18:54:34

Hej Sally med familj!!

Dom är ju bara supersöta allihop,och Sirius verkar som en busig liten kille.Vi räknar dagarna här,det ska bli jätteroligt när lilla Sirius ska flytta hem till oss.Och vi tycker om lite action,så ett lite monster blir bra;)Han ska få det bra hos oss,Sally,oroa dig inte:)Jag ramlade inn i en djuräffar heromdan,så här väntar presenter,kan jag säga..Trevlig helg!

Mvh Therese,snart stolt hundmamma:)